Førjulstankar om å vere “flink” …

No om dagen er facebook fullspekka med flinke folk. Ja, folk er så flinke at dei reint tek pusten ifrå meg. Men misforstå meg rett; eg har ikkje noko imot flinke folk. Det er godt å sjå at verda går sin vante gang, og at pynt, pakkar og alle tre-til-åtte slaga kjem i boks etter kvart. Her i huset er det ikkje heilt slik, men det gjer ikkje noko. For eg har jammen meg vore flink siste tida, eg og. Og aller mest flink har eg vore i dag. Kanskje.

Den siste tida her har gått med til born, konsertar som høyrer til arbeidskrav, praktisk/didaktisk forprøve og skriving av oppgåve. Eller … siste tida? Det gjeld vel stort sett frå august og fram til i dag. Helsa har vore vekslande, men eg kom jammen meg i mål!  Konsertane gjekk kjempefint. Det var verkeleg gøy å få vere med å synge Mozart sitt Requiem. Vanskeleg, men verkeleg gøy! Og forprøva mi gjekk aldeles strålande. Eg klunka til og med litt piano sjølv medan eg song; nok ein ting eg har jobba med og øvd på i haust. Også hadde eg sjølvsagt med gitaren min!

Men kva eg har gjort i dag? Ikkje noko som eigentleg har med jul å gjere, i alle fall. Eg og ungane stod opp før fuglane byrja gli på isen, og tok skulebussen i lag. Dei gjekk til sitt, og eg sette meg ned for å finpusse på oppgåva mi. Fekk levert eksamensmappa mi før eg reiste heim, og var rimeleg fornøgd med det. Då slepp eg å ha det hengande over meg i helga fram til siste frist på mandag. Det var faktisk stort -og ein enorm lettese- å levere si første skikkelege oppgåve -ever!

Men det er no etterpå at eg har vore verkeleg flink. Eg har ikkje trena, eg har ikkje baka, og eg har ikkje handla julegåver. Kva eg eigentleg har gjort? -Minst mogleg!

Eg la beina høgt. Eg prata med ungane. Den gode, litt djupare praten. Dei står ovanfor store endringar i kvardagen sin, og dei treng å få prate om både gode og litt meir triste kjensler rundt dette. Dei fekk velge seg pølser med brød til sein fredagsmiddag, og vi har sett film i lag. Eg har fått prata med ei venninne som stakk innom, og eg har sett “The Voice”. Og eg kjenner at eg har vore verkeleg flink i ettermiddag og kveld. Eg har nemleg endeleg sett meg ned for å ta vare på meg sjølv og lade batteria!

4
 
 
 
 
avatar

About sylja

Mamma til Prinsessa, Veslegull og Pjokken, Mommo til vesle Knerten og Lisjå. Er dottera til far min. Driv mykje med musikk, sang, skriving, musikk, strikking, sang, korsang, musikk og det mest naudsynte av trim. Med musikk til. ;)
Uncategorized

14 comments


 1. Vet her i heimen kommer det heller ikke 7 slag til jul, ei heller nedvasking av jul. Før jeg ble syk var det veldig viktig at alt skulle være perfekt, og jeg slet meg ut, og sovna omtrent i maten på julaften.. Men nå tar vi kosen med ungene, vi baker det vi faktisk spiser, og koser oss heller med litt ekstra vanlig snop.

  Å en ting har jeg lært, tar man ikke vare på seg selv, så har man ikke noe overskudd til andre, så jeg synes du gjorde det eneste rette i dag ♥

  Ha en nydelig førjulstid fri for stress :)

 2. Det var en veldig fornuftig ting å gjøre, ta vare på deg selv. Det er en sak jeg jobber hardt med også. Det er rart når en er ferdig med en oppgave, så tar det tid før man klarer å slappe av helt. Men når man klarer det, er det så indelig godt. Kos deg masse og gratulerer med vel gjennomført sang, musikk og oppgave. Nyt helga som fortjent! Klemsiklem! :)

 3. Da har du vært veldig flink! For det et viktig :-)
  Håper du får til mer avslapping fremover også.

 4. Godt å lese, tror som deg at vi er flinkest når vi i andres øyne er det motsatte. Følge sin egen indre stemme og behov, det er å være flink det :) Det gjør faktisk andre glad å lese noe annet enn pur falsk fasadeidyll :)

 5. Vet du hva ? Jeg siterer deg: Eg har nemleg endeleg sett meg ned for å ta vare på meg sjølv og lade batteria! /sitat slutt. Og DET er faktisk det flinkeste ett menneske kan gjøre 😀 Ved å ta godt vare på oss selv har vi muligheten til å være noe for andre både i gode og dårlige tider og det er uhyre viktig, ikke bare for andre mennesker men viktig for oss selv og vår egenverd. Her hos meg er det så absolutt ingen julepyntede kriker og kroker og den juleatmosfæren som når hit inn i det lune garasjehjem i skogen kommer via PC eller TV-skjærm. Men… jeg har faktisk strikka et juletre hihihi det er jo noe det også selv om det bare var på impuls i går og det ikke er større enn 30cm 😆 Kos deg i adventstiden !

  1

 6. Flink jente 😉

 7. Gratulerer med ferdig og levert eksamensmappe – det er en fantastisk følelse når man endelig er ferdig 😀

  Og jeg hopper og klapper og smiler for deg! Etter å ha lest de to første setningene dine, kjente jeg at bustene reiste seg. Pppfffftttt!!Facebookfryden som ingen ende tar… Som Sirenia, tror jeg det er en hel del fake ute og går der. Jeg er helt klart mer for å hylle seg selv enn å oppfylle en skrytestatus, og jeg vil _mye_ heller ha det bra sammen med kidsa, enn at huset ser bra ut. Vær stolt av deg selv, du har vært flinkest 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *